imupro

ImuPro, Födoämnesintoleranstester

Med ImuPro kan man mäta mängden av specifika IgG-antikroppar mot födoämnen. Samtidigt identifieras vilka födoämnen det är som ditt immunförsvar har reagerat mot och som kan vara orsaken till dina symptom. Dessa former av analys, som undersöker eventuell IgG-medierad intolerans mot födoämnen, kallas även fördröjd allergi typ III. Denna typ av allergi kan också kallas för dold eller fördröjd allergi men är inte en födoämnesallergi utan en födoämnesintolerans. Symptomen kommer först efter några timmar eller till och med dagar efter födointaget och är inte livshotande.

Läs mer om intoleranser/överkänsligheter och allergier>>

ImuPro Screen+

ImuPro Screen+ analyserar 44 av de vanligast förekommande födoämnena såsom mjölk och mjölkprodukter, sädesslag och ägg.

ImuPro Basic

ImuPro Basic analyserar 90 av de vanligast förekommande födoämnena såsom kött, grönsaker, frukt, sädesslag, mjölkprodukter och ägg.

ImuPro Complete

ImuPro Complete analyserar 270 födoämnen och tillsatser (inklusive de 90 som ingår i ImuPro Basic). Förutom de vanliga formerna av kött, fisk, grönsaker, frukt, spannmål och mjölk samt alternativ till dem, analyseras ett stort antal kryddor, förtjocknings- och konserveringsmedel samt drycker såsom te, kaffe och vin. Utöver detta undersöks också förekomst av IgG-antikroppar mot jästsvampen candida albicans.

 Provtagningsform

  • Blod, finger (kapillärt)
  • Blod, armveck (venöst)

 Provtagning

  • Näringsmedicinska Kliniken
  • Provtagningscentral

Tillhandahålls av

Amodo Medical