Hårmineralanalys – Gör ett klipp, så här går det till!

gör ett klipp

Hårmineralanalys – Gör ett klipp, så här går det till!

Att ta ett hårprov för att analysera dina mineralvärden är både enkelt och smärtfritt. En tillräcklig hårmängd är 150 mg och motsvarar cirka en matsked hår. Om du inte har tillgång till huvudhår går det också bra med könshår, kroppshår alternativt naglar. Bästa resultat får du dock med huvudhår. För kännedom går det också bra att göra hårmineralanalyser på djur.

Hur går en hårmineralanalys till?

Nedan beskrivs processen steg för steg på ett övergripande plan.

1. Säkerställ att det finns en utväxt som är obehandlad. Med detta menas att håret inte ska vara permanentat, färgat eller blekt. Dessa behandlingar påverkar nämligen vissa mineralmänger även om dom inte innehåller rena mineraler i sig. Avvakta i dessa fall 6-8 veckor för att få en ny utväxt. Medicinska schampon, exempelvis mjällschampo, innehåller många gånger zink och/eller selen. Populära produkter som saltvattenspray innehåller natrium. För att vara på den säkra sidan använd inte dessa produkter på cirka 2 veckor innan provtagningstillfället.

2. Hårprovet klipps därefter från nackloben. Det hår som används, 2-3 cm, är det närmast hårbotten. Överflödigt hår klipps bort. För att få ihop en tillräcklig hårmängd klipper man på 5-7 ställen. Anledningen till dessa är bland annat att det inte ska synas i frisyren. Det avklippta håret placeras därefter på en speciell hårvåg i papper (dessa finns att tillgå hos terapeuten) för att säkerställa rätt mängd.

3. Hårprovet skickas därefter till laboratoriet, som efter ett antal procedurer, sammanställer analyssvaret. Analyssvaret skickas därefter till terapeuten. Detta steg tar cirka 3-4 veckor.

4. Din terapeut går därefter igenom ditt analyssvar med dig i en personlig konsultation.

så här går det till

Vad händer sedan?

I analyssvaret finns det bland annat ett skräddarsytt kosttillskottsprogram för din mineralbalansering. Beroende på ditt analyssvar ska du inta dessa kosttillskott i 2 eller 3 månader för att därefter gå ned på en underhållsdos. Lämplig underhållsdos diskuteras i samråd med din terapeut. Efter totalt cirka 6 månader, efter att du har påbörjat din balansering, görs en ny hårmineralanalys för att mäta förändringarna.

Var kan jag göra en hårmineralanalys?

För att kunna göra en hårmineralanalys måste du kontakta en hårmineralanalysterapeut. Terapeuten kan i sin tur berätta mer om hur det går till just hos dem.

Klicka här för att få tillgång till certifierade hårmineralanalysterapeuter i Skandinavien.

Hårmineralanalys hos oss

Hårmineralanalyser – information>>
Hårmineralanalys – prisinformation/beställning>>
Konsultationer inom hårmineralanalys – vad innebär det?>>
Konsultationer inom hårmineralanalys – prisinformation>>

Vid pennan,
Christin

OBS! Rättigheterna till detta blogginlägg tillhör Alpha Plus. Som författare till blogginlägget har vi fått tillstånd av Alpha Plus att publicera inlägget även på vår sida. Alpha Plus driver även sidan hårmineralanalysen.se som beskriver ämnet hårmineralanalys i detalj.

Alpha Plus, blogginlägg alla kategorier>>
Alpha Plus, blogginlägg hårmineralanalys>>
Hårmineralanalysen.se, blogginlägg hårmineralanalys>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *